Kinderen

U hebt interesse in EMDR in Roosendaal voor uw kind?

EMDR kind

EMDR is een hele prettige en laagdrempelige methode om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Het heeft al vele volwassenen geholpen om zich vrijer te voelen, en meer in het nu te leven. maar wist je dat EMDR in Roosendaal er speciaal is voor kinderen? In de praktijk van Iris Pedagogiek biedt ze deze behandelingen aan voor kinderen tot 18 jaar. Vanaf het moment dat kinderen kunnen praten kunnen ze bij haar terecht voor een behandeling, en dat kan totdat ze 18 jaar worden. 

Waar helpt een behandeling EMDR in Roosendaal bij?

EMDR is een manier om je onderbewuste vrij te maken van een (meestal traumatische) ervaring die je hebt opgedaan. Dit soort ervaringen en herinneringen kunnen je op dagelijkse basis lastigvallen doordat je er bepaalde overtuigingen door hebt gekregen, of er nachtmerries over hebt. Zeker voor kinderen is dit heel moeilijk te begrijpen en kan het een hele grote impact hebben. Een behandeling EMDR in Roosendaal kan in dat geval helpen. Ir is als pedagoge gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en weet dus precies hoe ze ze moet benaderen. In laagdrempelige gesprekjes zal ze achter de kern of de oorzaak van het trauma komen en met behulp van de EMDR techniek kan ze deze ontkrachten. Daardoor wordt je kind veel meer ontspannen en zul je zien dat de nare gebeurtenis(sen) hem of haar niet langer zo lastigvallen. Een behandeling EMDR in Roosendaal heeft vaak een ontzettend mooi effect. Kinderen bloeien weer op als ze vrij zijn van trauma’s en de gebeurtenis is na de behandeling nog slechts een herinnering in plaats van iets wat ze ‘s nachts wakker houdt. 

Pedagoge in Roosendaal voor EMDR behandeling

Bij Iris kun je niet alleen terecht voor zo’n behandeling EMDR in Roosendaal. Als pedagoge is ze namelijk gespecialiseers in allerlei thema’s met betrekking tot de ontwikkeling van kinderen. Je kunt bij haar terecht als je kind problemen ervaart met bijvoorbeeld:

  • Aandacht en concentratie
  • Betrokkenheid bij een vechtscheiding
  • Een lastige relatie met een ouder
  • Agressiviteit

Door op gepaste manier en met de juiste technieken met het kind in gesprek te gaan kan Iris achter de oorzaak komen en samen met het kind deze proberen te ontkrachten. Het is in veel gevallen heel belangrijk dat het kind beseft dat hij/zij geen schuld aan de situatie heeft, wat namelijk vaak het geval is. Je kunt dat als ouder nog net zo vaak zeggen, maar vaak dringt het pas tot ze door als een (professionele) buitenstaander zoals Iris dat doet. Op welk vlak je kind ook problemen ervaart, bij Iris Pedagogiek ben je aan het juiste adres voor een passende behandeling. Samen met iris zoek je naar de kern van het probleem en werk je naar een praktische oplossing aan de hand van fijne inzichten en goede gesprekken, zowel met jou als ouder erbij als met enkel het kind. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *